OEH zegeviert voor vierde maal op rij op CrossCup Relays

De veldrijders trotseren de modder al enkele weken, zondag was het tijd voor de veldlopers om ook hun seizoen te starten en dat deden ze met de eerste manche in het CrossCup-criterium. De Gentse Blaarmeersen vormde traditiegetrouw het decor voor de Relays, een aflossingsveldloop voor teams van drie atleten, met heel wat atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle aan de start.

Stan primus op 1.500m

Heel wat OEH-atleten verzamelden zondag rond de tent van onze atletiekclub. Na nog wat bemoedigende woordjes van ouders en supporters, waren het Kobe Heremans, Tommy De Greef en Stan De Cruyenaere die de spits afbeten bij de kadetten. Dit OEH-trio deed het uitstekend in de eerste veldloop van het seizoen en werd in een sterk deelnemersveld puik vierde. Stan klokte zelfs de snelste tijd van alle deelnemers op de afsluitende 1.500m. Ook Ingmar Vyncke, Jordi De Greef en Antoine Tordeur vochten een mooie strijd uit in en rond het zand. Ook dit dapper drietal verdedigde onze kleuren met verve. Joke De Cock, Elin Vyncke en Yana Pauwels nestelden zich op een comfortabele 28ste plaats op maar liefst 75 gemotiveerde teams bij de kadetten meisjes. Ook La-My Loenders, Daphne Dozinel en Ellen Seghers liepen elk een sterke wedstrijd in de zware weersomstandigheden die zondag eveneens van de partij waren.

Basteleus, Tordeur en Baut snelste 'werkmensen'

In de bedrijvencategorie slaagden OEH-atleten Gunther Basteleus, David Tordeur, die er net een marathon heeft opzitten, en snelle finisher Danny Baut erin om tweede te worden met hun team 'De Crepis'.

Vier op een rij

In een gure wind en vaak getrakteerd op grillige regenbuien, slaagden Thomas De Bock, Simon Debognies en Isaac Kimeli er voor het vierde jaar op rij in om de eerste manche van de CrossCup te winnen. De heren van Olympic Essenbeek Halle toonden zich sterker dan de atleten uit Luik. Opmerkelijk is de derde plek voor het tweede team van OEH, bestaande uit Robin Hendrix, Philip Cortvriendt en Joris Keppens. Slotloper Robin Hendrix klokte de snelste tijd van alle deelnemers over 4.5 km op en rond de Blaarmeersen.

 Ook bij de heren senioren bewezen Daan Van Diest, Jonathan Goedefroot en Roel Stiens hun progressie van het afgelopen jaar. Dit trio legde beslag op een degelijke 47ste plek op 90 topteams. Michiel Querton, Wouter Mommaert en Falko De Backer werden niet veel later nog mooi 58ste.

Dames stranden aan voet podium

Bij de dames stond er geen maat op het Poolse team bestaande uit Paulina Mikiewicz, Katarzyna Rutkowska en Anna Gosk. Het eerste Belgische team werd het Waals-Brabantse CABW op de tweede podiumplek. Atletiekclub Herentals werd knap derde. Lisa Rooms strandde op de vierde plek samen met Nele Tordeur en kersvers OEH-atlete Astrid Verhoeven.

Gemotiveerde jeugdatleten op zwaar parcours

Lynn Dozinel, Babette Robberechts en Emma Van Hoye knokten zich naar een knappe 23ste plek bij de scholieren. Niet veel later kwam ook het team van Aiko Van Parys, Anna Deruyttere en Bente Van Parys moe maar voldaan over de Gentse eindmeet.

Ook bij de scholieren jongens vonden we zes straffe OEH-atleten aan de start. Maarten De Bruycker nam de openingsronde over 1.000m voor zijn rekening en gaf de aflossingsstok vervolgens door aan Brent Siccama. Na zijn 1.500m was het aan Nick Vereertbrugghen om een eerste maal te knallen in zijn rood wedstrijdshirt. In het tweede team opende Sebbe Paesmans de debatten, gevolgd door Carsten Colphijn en slotloper Jonas Baut.

Drie dappere juniores, Celia Crockaert, Britt Schoonheydt en Amy Huylebroeck, slaagden erin om na 5.500 m in relay-vorm knap 19de te worden. De heren junioren werden 38ste na inspanningen van Jannes Broigniez, Maxime De Bruycker en Thomas Engels.

Ook Danny Querton, Bart Pierreux en Peter Basteleus trotseerden het bochtige parcours aan de Blaarmeersen en werden uiteindelijk 57ste bij de masters.

Met dank aan Roel voor het verslag.