Naast de zon waren er ook enkele OEH- atleten die de Nijvelse atletiekpiste opwarmden. Vandaag vond namelijk het nationaal criterium plaats waar enkele geselecteerde atleten de kracht van de OEH- kleuren mochten tonen.

De benjamins, Timo Spits, Mathieu Verhelle en Dumalin Roxane beten de spits af.

Timo verbeterde zijn persoonlijk record op de 60m. met 9’’55 en dook hiermee met 2 tienden onder zijn besttijd. Roxane klokte af op 10’’21. Even later begon voor de benjamins jongens het hockeybal.

Mathieu brak zijn PR met een worp van 30m 98. Timo die ook deelnam, gooide de bal 29m 71 ver.

Roxane trok daarna opnieuw de aandacht bij het kogelstoten. Met een worp van 6m 82 mocht ze tevreden huiswaarts keren.

Voor de pupillen lieten Catho Lucas, Sofia Bouzid, Nolan Huysmans, Lars Vermaut en Fé Spits hun kunnen zien.

Catho en Sofia werden geselecteerd voor kogel en gooiden beiden voorbij de 8m. Catho gooide 8m05 en Sofia stootte net iets verder, een knappe worp van 8m18.

Nolan, de specialist op de werpnummers, behaalde zilver op discus met een worp van 27m 47. Bij het kogelstoten behaalde hij de bronzen medaille en wist de kogel zo’n 10m 57 ver te stoten. Dan werden de horden klaargezet. Fé en Lars begonnen dus maar met een stevige opwarming. De beentjes waren zeer goed opgewarmd want beide atleten deden het bijzonder goed.

Lars verbeterde zijn persoonlijk record op de 60m horden. De chrono liet een mooie 12 sec. verschijnen.

Fé liep nog iets gezwinder de horden over. Ze mag fier zijn op haar nieuwe besttijd van 11’’88.

Bij de miniemen toonde Jasper Spits hoe, het na nog iets meer ervaring, nog sneller kan. Tuur Bras die even een kijkje kwam nemen, wist nog even tijd te nemen om Jasper van een goede opwarming te voorzien. En dit loonde … Jasper stond in topvorm aan de startlijn. Hij liep de finale 80m horden in een toptijd van 12’’24! Daarmee eindigde hij op een fantastische tweede plaats en mocht bijgevolg de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Ook Maureen Wyns deed het zeer goed bij de miniemen meisjes; ze behaalde bij het speerwerpen een prachtige 5e plaats met een worp van 25m97. In het discuswerpen liet zij zich ook gelden: met een worp van 21m91 werd ze zeer verdienstelijk 12e. Ik wil hierbij ook vermelden dat Maureen sinds 8 augustus 2017 in het bezit is van het clubrecord bij het discuswerpen, met een worp van 24m79.

Daarnaast was er ook nog Siccama Nele die op kogel met een 9m 90 een mooie prestatie leverde.


Balans van de dag:

  • OEH ging met 3 medailles naar huis!
  • Een mooie ervaring rijker voor de atleten.
  • en topbegeleiding

 

Nogmaals dank aan Jolien, Bieke en Tuur voor het begeleiden van de kids!

Foto’s bij MEDIA

geschreven door: Cindy Lefever