Na een voor veel junioren en beloften lang en slopend seizoen vormde het Belgisch kampioenschap afgelopen weekend het einde van het pisteseizoen. Vele U20 en U23-atleten van onze club waren erop gebrand om nog een laatste keer te schitteren. Het BK vond immers plaats op de atletiekpiste van het provinciaal domein Huizingen. Wie beëindigde zijn pisteseizoen in schoonheid?

Bronzen Viaene

Op de 100m bij de heren trokken Jitse Mievis en Axel Viane voor de laatste keer dit seizoen hun rode OEH-wedstrijdshirt aan.  In de reeksen plaatsten beide OEH'ers zich met respectievelijk 11"17 en 11"20 vlot voor de finale. Daarin legde Axel Viane beslag op de derde plaats, Jitse Mievis werd verdienstelijk vijfde. Op de 100m bij de dames beloften liep Kjenta Schets naar een puike zesde plek in de finale. Bovendien liep ze naar een nieuwe persoonlijke besttijd. Kyna Missotten klokte 13"45.

Als laatste pistewedstrijd van 2017 koos Oost-Vlaming Thomas Engels voor de 800m. In een wedstrijd met 10 andere junioren zag het er lang goed uit voor Thomas Engels, tot hij op 100m van de finish een serieuze kwak moest incasseren van een concurrent. Hierdoor verloor Engels kostbare tijd en werd een mogelijke podiumplek hem meteen ontnomen. Op karakter slaagde Thomas er nog in om vierde te worden in 1'57"45. Ook Daan Van Diest koos bij de beloften voor de dubbele baanronde. In een relatief trage en gesloten wedstrijd wist Van Diest zich naar de zesde plaats te lopen. Kevin Debremaeker koos voor de 1.500m en finishte als negende bij de U23-atleten.

Zilveren Bras

Junior Tuur Bras slaagde erin om een sterk zomerseizoen te beëindigen met een zilveren medaille op de 110m horden. Michael Obasuyi toonde zich net een zucht sneller en greep de Belgische titel in Huizingen.

Gouden Sacoor en bronzen Schets

Op de 200m was geen enkele Belgische junior opgewassen tegen Jonathan Sacoor, dé revelatie van het afgelopen pisteseizoen. Sacoor greep de Belgische titel dan ook met beide handen en mocht na 21"35 het zegegebaar maken op zijn thuispiste. Axel Viane (22"35) en Jitse Mievis (22"63) vochten eveneens dapper. Bij de dames beloften pakte Kjenta Schets resoluut de bronzen medaille in een tijd van 24"95, meteen goed voor een nieuw pr.

Bronzen Degreve

Bij de junioren dames liep Emmy Viane op haar trainingspiste naar een puike tijd van 1'03"37. Robin Degreve mag het tussenseizoen ingaan met een bronzen plak om de hals. Degreve liep bij de beloften naar een puike derde plek in 58"27.

Gouden Mory

Enkel belofte Jarne Duchateau gooide zijn speer afgelopen zondag verder dan OEH-atleet Niel Mory. Met een winnende worp over 61.17m versloeg hij alle junioren en kroonde hij zich voor eigen publiek tot Belgisch kampioen. In het polsstokspringen raakte Nell Van Hansewyck na drie pogingen dan weer niet over de beoogde 3.50m. Manon Wyns kende meer succes en werd met een mooie worp over 36.51m zevende in het speerwerpen bij de dames junioren.

De complete uitslag van het BK voor junioren en beloften kan u hier raadplegen: Liveresults overzicht  of op deze OEH-website-pagina

Foto's (deel1)  -  Foto's (deel2)  -  Franstalige TV reportage (TV LUX)