MEMORIAL VERSTOCKT: NET GEEN ZEGERUIKER VOOR KIMELI EN GHUYS

Atletiekclub Lyra verwelkomde afgelopen zaterdag heel wat Belgische atleten en mooie buitenlandse namen op de Memorial Jos Verstockt. Kleine rukwinden maakten het de aanwezige atleten alvast niet gemakkelijk om absolute topprestaties neer te zetten op deze Athletic Classic Meeting van Lier.

Zeven atleten van Olympic Essenbeek Halle zakten zaterdag af naar Lier om er de clubkleuren te verdedigen.

Vier OEH'ers waren actief op de loopnummers. Thomas Engels en Daan Van Diest kozen ditmaal niet voor hun favoriete 800 m, maar zochten het in Lier iets verder. In reeks twee van het hoofdprogramma finishte Thomas op de 1.500 m als achtste in een tijd van 4'00"02. Zijn clubgenoot Daan finishte niet veel later als negende in 4'03"54.

Vanessa Scaunet mocht in de snelste reeks van de 800 m aan de bak. Vanessa snelde naar een zesde plek in een chrono van 2'13". Isaac Kimeli toonde zich andermaal de snelse afstandsloper van onze rode garde en finishte in een sterk deelnemersveld als tweede op de 800 m. Felle rukwinden maakten een razend snelle race onmogelijk. Enkel de sterke Noor Thomas Roth wist Isaac voor te blijven op de dubbele baanronde. Roth won in 1'48"10, Isaac kwam een fractie later als tweede in 1'48"34 over de Lierse meet.

In het discuswerpen bij de scholieren jongens werd Wout Dhaenens knap tweede na een worp van 37.86 m. Ruben Dhaenens werd derde in het kogelstoten. Hij stootte zich met 11.80 m naar een derde plek bij de junioren jongens.

Door de weersomstandigheden bereikten de aanwezige hoogspringers geen grote hoogtes. Toch wist OEH'er Bram Ghuys zich opnieuw naar het podium te springen. De overwinning ging naar Emile Verdonck met een sprong over 2.13 m. Bram pakte zilver door over 2.03 m te wippen.

De volledige uitslag van de Memorial Jos Verstockt vind je hier. http://liveresults.be/2017/memorial-jos-verstockt/event051h01.html