ISAAC KIMELI en JORIS KEPPENS MET NIEUW PR OP REGENACHTIGE NACHT VAN DE ATLETIEK 

Geen ideale weersomstandigheden afgelopen zaterdag voor de Nacht van de Atletiek in het Limburgse Heusden-Zolder. Regenbuien en windvlagen maakten het de topatleten extra moeilijk in Atletiekstadion De Veen. Acht atleten van Olympic Essenbeek Halle tekenden present.

Op de 400 m snelde Laetitea Libert in de snelste nationale reeks naar een chrono van 54"77. Hiermee bleef de OEH-atlete zes tienden boven haar seizoensbeste die ze twee weken eerder liet noteren op de Flanders Cup van Kortrijk.

Vanessa Scaunet koos ook op de Nacht voor haar vertrouwde dubbele baanronde. In de snelste van vier nationale reeksen klokte Vanessa 2'13"62 op de 800 m. Lisa Rooms, die vorig weekend nog knap vijfde werd op het Europees beloftenkampioenschap op de 5.000 m, kwam in Heusden-Zolder aan de start van de 1.500 m en liep naar een degelijke tijd van 4'26"34.

Op de 1.500 m bij de heren vonden we over de verschillende reeksen een OEH-kwartet aan de start. Een week na zijn schitterende zilveren medaille op het Europees beloftenkampioenschap klokte Simon Debognies 3'44"46 in de B-reeks. Maatje Robin Hendrix, die recent op impressionante wijze zijn PR tot 3'40"97 bracht, toonde zich net iets sneller dan Simon en klokte 3'42"28 in diezelfde reeks. Philip Cortvriendt liep in eigen provincie naar 3'47"33 in een sterk internationaal gezelschap. 

Na een geslaagde hoogtestage in het Zwitserse Sankt-Moritz keerde Isaac Kimeli vorige week terug naar België. Op de Nacht van de Atletiek ontbond hij zaterdagavond iets na 20.00 uur zijn duivels in een wedstrijd die vrij lang gesloten bleef. Uiteindelijk was het de 31-jarige Peruviaans-Amerikaanse David Torrence die de zege op de 1.500 m pakte in een tijd van 3'36"88. Isaac liep een sterke laatste ronde en sprintte naar een vierde plek in een nieuwe persoonlijke besttijd van 3'37"66, goed voor de beste Belgische prestatie van de dag.

Joris Keppens bewees zaterdag helemaal terug van weggeweest te zijn. Na een trainingsstage op hoogte in het Zwitserse Sankt-Moritz liep Joris op de 5.000 m naar een ontzettend knappe 14'32". Deze knaltijd is meteen goed voor een nieuwe persoonlijke besttijd.

De uitslagen vindt u hier http://www.timetronics.be/results/nacht2017/event004h03.html