OPNIEUW MOOIE RESULTATEN VOOR OEH-JEUGD

Amper twee weekjes na het PK veldlopen stond er afgelopen zondag met de Grote Prijs Electro 80 in Vilvoorde alweer een nieuwe cross-afspraak op de winterkalender. Een ‘klassieker’ waaraan traditioneel heel wat OEH-atleten deelnemen en dat was dit jaar niet anders: 38 clubgenoten verschenen aan de start in het parkdomein ‘Drie Fonteinen’. Met succes bovendien: drie van onze jonge talenten mochten het hoogste podiumtrapje op.


Reeds in de allereerste wedstrijd van de dag was het ‘prijs’ voor OEH. Bij de benjamins meisjes uit 2012 toonde Marine Dumalin zich de snelste van het hele pak. Een half minuutje later eindigde Elyn Van Gelder op een knappe 16e plaats. De meisjes uit 2011 deden het eveneens prima, met Alexia De Clippel (12e), Mayra Verlinden (13e), Ziva-Yelenah Dalman (22e) en Lize De Greef (26e). Ook vier OEH’ers bij de benjamins jongens uit 2012: Samuel Baeck (11e) was hier de snelste clubgenoot, voor Jacob Cornelis (20e), Louis Lairin (27e) en Jax Van Hoorebeeck (29e). Bij de tweedejaars werden onze kleuren met veel overgave verdedigd door het duo Swat Roelens (8e) en Siebe De Backer (13e).

Van onze pupillenploeg was slechts één enkel meisje naar Vilvoorde afgezakt: Yade Witterzeel werd 18e in de race voor de dametjes geboren in 2010. De jongens in de meerderheid dus en zij presteerden bovendien erg sterk. In reeks 1 zorgde Lenny Barra voor de tweede OEH-zege van de dag en finishten ook Ward Maillard (5e) en Loïc Roubertie (6e) erg knap in de top 10. Kobe Vergeylen kwam als 22e over de streep, Julien Bogaert als 32e. Bij de jongens uit 2009 was er net geen top 10-plaats voor Lander Steenhouwer (11e) en legde Lucas De Backer beslag op de 22e plek.

Ook bij de miniemen kon er gejuicht worden om OEH-rood op het podium. Danaë Loubers werd mooi 3e bij de meisjes uit 2008, Roxane Dumalin eindigde in diezelfde wedstrijd op de 22e stek. Bij de jongens uit datzelfde geboortejaar kwam Timo Spits (4e) helaas een paar seconden te kort voor een podiumplaats, maar bij de boys uit 2007 was het wel opnieuw raak voor OEH: Lucas Barra kwam na een sterke race zegevierend over de streep en ook Gauthier Loiseau (8e) deed het voortreffelijk.

Bij de cadetten werd onze club vertegenwoordigd door Julie Janssens (12e) bij de meisjes en Jarne Boon (23e) bij de jongens. Bij de scholieren dames bevestigde Yana Pauwelyn haar goede vorm met een puike 4e plaats en finishte Ayco Witterzeel als 17e. Amy Huylebroeck kwam in Vilvoorde wat examenstress afreageren en werd 10e in de wedstrijd voor senioren dames. Bij de heren werd Jonathan Goedefroot 7e in de korte cross.

Nog een mooie top 10-plaats was er voor Nele Degroote (8e) bij de masters dames, een race waarin Sandra Clement beslag legde op de 20e stek. Bij de heren was deze keer enkel Jeroen De Greef van de partij, hij werd 27e. En uiteraard tekende ook ons ‘vast clubje’ 50-plussers weer present, met Christine Landsheere (3e), Anne-Marie Vastesaeger (8e) en Hilda-Ann Foster (10e) bij de dames en Peter Basteleus (14e) bij de heren.

Verslag: Jan

Uitslagen:http://www.kvac.be/sites/temp/file.php?id=708