HENDRIX ALWEER DE STERKSTE IN KORTE CROSS

Robin Hendrix blijft ook in 2020 de korte cross domineren. In Hannuit pakte een alweer indrukwekkend sterke Hendrix zijn derde individuele CrossCup-zege op rij, waardoor hij de eindzege in het regelmatigheidscriterium zo goed als op zak heeft. Bij de dames finishte Lisa Rooms op een mooie 7e plaats, pupil Lenny Barra zorgde bij de Running Stars-wedstrijden voor de jeugd voor een tweede OEH-zege van de dag.


Geen Isaac Kimeli aan de start in Hannuit afgelopen zondag. Die vertoeft momenteel met coach Tim Moriau en een aantal van zijn trainingsmakkers op oefenstage in Zuid-Afrika. Ondanks zijn forfait blijf Kimeli voorlopig wel nog leider in de CrossCup-rangschikking van de lange afstand, zij het met minieme voorsprong op naaste concurrent Soufiane Bouchikhi die in Hannuit derde werd.

Ploegmaat Robin Hendrix reisde niet mee af naar Zuid-Afrika, de studies krijgen momenteel even voorrang. Hendrix kon dus wel van de partij zijn in Hannuit, hij koos er opnieuw voor de korte cross. Ook nu weer bleek niemand opgewassen tegen de suprematie van onze clubgenoot, één enkele versnelling volstond voor een derde zege op rij. Zo blijft Hendrix uiteraard onbedreigd leider in het CrossCup-klassement, met het maximum van de punten. In de hoofdwedstrijd over 9.500m eindigde onze ‘marathon man’ Thomas De Bock op een 19e plaats, terwijl Bart Simoens 29e werd in de wedstrijd voor de masters.

Rooms knap 7e, nieuwe zege voor Lenny Barra

Bij de vrouwen finishte Lisa Rooms in een internationaal deelnemersveld op een knappe 7e plaats. Daarmee werd ze de op één na beste landgenote, na Sofie Van Accom die als 4e over de eindstreep kwam. In de Running Stars-competitie voor de jongste atleten haalde eerstejaarspupil Lenny Barra, na zijn eerdere overwinningen in Mol en Roeselare, ook nu weer de zege binnen. Oudere broer Lucas Barra werd mooi 8e bij de tweedejaarsminiemen en Alexia De Clippel snelde naar een 15e plek bij de benjamins meisjes geboren in 2011.

Verslag: Jan

Uitslagen: http://www.chronorace.be/Classements/ListeRapports.aspx?eventId=1187107485865573