OEH HEERST OVER MANNENSPRINT

OEH heeft flink uitgehaald op het PK Indoor, afgelopen zondag in Gent. Maar liefst zeven provinciale titels en kilo’s eremetaal werden meegegraaid uit de Topsporthal aan de Blaarmeersen. Vooral onze mannelijke sprinters kenden een begenadigde dag, met onder meer een volledig OEH-podium op de 60 meter als schitterend resultaat.

Jitse Mievis kroonde zichzelf – één dag voor Driekoningen – tot ‘King of the Day’ in de Gentse Topsporthal, met een heerlijke spurtdubbel op de 60m en de 200m. In zijn zog pakte Axel Viaene tweemaal zilver en zette Ruben Pint de OEH-hegemonie helemaal in de verf met een bronzen plak op de 60m en een 4e plaats op de 200m. Met Gertjan Demeur had onze club overigens nog een vierde vertegenwoordiger in de 60m-finale, hij werd uiteindelijk 6e. Ook Jordan Lizin (60m en 200m) en Liam Vandenbossche (200m) maakten deel uit van de succesvolle sprintploeg van coach Jean-Marie Bras. Provinciale titels waren er verder ook voor hoogspringer Bram Ghuys en voor meerkamper Jaan Bal op de 60m horden. Bjirsen Deherder (400m) en Daan Van Diest (1.500m) mochten allebei het podium op voor een zilveren medaille.

Bij de dames pakte Febe Ameys de provinciale titel in het verspringen en kregen Dani Maluta (kogel), Nell Van Hansewyck (polsstok) en Bo Carlier (400m) allen een zilveren medaille omgehangen. Nog op die 400m was Robin Degrève net iets sneller dan clubgenote Emmy Viaene in de strijd om het brons.

Geen titels voor OEH bij de junioren, maar wel knap zilver voor polsstokspringer Maarten De Bruycker en bronzen plakken voor Merel Bras op de 60m en Anneleen Brichau in het kogelstoten. Merel werd bovendien nog 4e op de 400m en bij de heren greep ook Adrien Loiseau (4e) net naast een podiumplaats in het verspringen.

Ook goud voor Ines Gbedassi en Ben Vermaut

Bij de scholieren mocht Ines Gbedassi een kampioenenschildje ophalen na haar overwinning op de 200m en won Nele Siccama zilver in het kogelstoten. Evy Seghers wist zich makkelijk te plaatsen voor de finale van de 60m, maar gaf vervolgens uit voorzorg forfait voor die finale wegens hinder aan de adductoren. Bij de jongens snelde Jasper Spits naar een knappe 3e plaats op de 400m.

Bij de cadetten tenslotte toonde Ben Vermaut zich de beste Vlaams-Brabander in het verspringen en ‘moest’ hij ook een tweede keer het podium op na zijn derde plaats op de 200m. Bij de meisjes kwam La-My Loenders (4e) enkele centimeters te kort voor een podiumstek in het verspringen. Ook Marine Gbedassi (60m), Héloïse Loiseau (200m en ver), Sharon Tchaffa (60 en kogel), Clovis Habyalimana (60 en kogel), Jorben Van der Vinne (kogel) en Marnicq Van Ongeval (60m) maakten deel uit van de OEH-cadettenploeg.