DRIE ZEGES VOOR OEH-JEUGD

Het veldloopseizoen is volop aan de gang en dat zal onze OEH-jeugd geweten hebben! Amper één weekje na de cross in Braine, stond er afgelopen zondag al opnieuw een nieuwe afspraak op de kalender. Dit keer was het Warandebos in Kortenberg de ‘place to be’. Ook daar kwamen onze jonge atleten alweer sterk voor de dag: OEH keerde met drie knappe zeges terug van de jaarlijkse ACKO-veldloop ‘Memorial Jef Bogaerts’.


Negen supergemotiveerde benjamins hadden de spikes aangetrokken om de pittige Kortenbergse hellingen te trotseren. Vijf jongedames namen de start in de race voor meisjes geboren in 2011: Alexia De Clippel eindigde net buiten de top 10 als 11e, Mayra Verlinden werd 13e, voor Lize De Greef (23e), Talle Verschelden (29e) en Anaëlle Struys (32e). Wel een top 10-plek was er voor Samuel Baeck (10e) bij de boys uit 2012, Jax Van Hoorebeeck kwam in diezelfde wedstrijd als 27e over de streep. In reeks 2 zorgden de korte, maar supersnelle beentjes van Swat Roelens vervolgens voor de eerste OEH-zege van de dag, ploegmaat Jetse Pickaert finishte als 39e.

Wat Roelens op het podium      Swat op het podium

Bij de pupillen slechts één meisje: Yade Witterzeel werd mooi 10e in de cross voor de ‘ladies’ geboren in 2010. Lenny Barra – alweer hij – zorgde er meteen daarna voor dat de OEH-supporters al een tweede keer konden juichen om de overwinning, een sterke Ward Maillard (3e) mocht verdiend mee op het podium bij de jongens uit 2010. Ook Loïc Roubertie (9e), Kobe Vergeylen (30e) en benjamin Devon Devillé (53e) liepen een mooie wedstrijd. Bij de jongens uit 2009 finishten onze OEH’ers erg knap in de top 10: Arian Ismic werd 5e, Lander Steenhouwer 8e.

Nog meer OEH-rood op het podium volgde met de puike 3e plaats van Danaë Loubers bij de miniemen meisjes uit 2008 en de (verwachte) overwinning van Lucas Barra bij de jongens uit 2007. Ook in reeks 1 (2008) werden de clubkleuren overigens op voortreffelijke wijze verdedigd: Timo Spits kwam als 5e over de streep, Rowan Van der Vinne eindigde op de 13e plaats.

Danaë op het podium       Danaë op het podium

Bij de cadetten meisjes noteerden we de mooie prestaties van Julie Janssens (6e) en Jana Steenhouwer (14e). Bij de jongens was Jorben Van der Vinne de enige OEH’er: hij finishte als 29e. Ayco Witterzeel legde beslag op de 14e stek bij de scholieren meisjes en bij de jongens zag Tommy De Greef zijn harde trainingsarbeid van de voorbije maanden omgezet in een mooie en oververdiende 2e plaats.

Belofte Amy Huylebroeck finishte als 13e in de wedstrijd voor junioren, senioren en masters dames. Bij de heren liepen junioren en masters samen dezelfde race: OEH-junioren Nick Vereertbrugghen en Carsten Colphijn werden daarin respectievelijk 9e en 32e. Belofte Jannes Broigniez kwam als 19e over de meet in de cross voor senioren mannen.

And last but not least, de uitslagen van onze 50-plussers: Christine Landsheere (7e) en Anne-Marie Vastesaeger (12e) deden het alweer voortreffelijk in de categorie W50, hetzelfde kan gezegd worden over Hans Stiens (15e) en Peter Basteleus (17e) in diezelfde leeftijdscategorie bij de heren (M50).

Verslag: Jan

Uitslagen: http://www.acko.be/sites/default/files/mededeling/cross%20ACKO%202019.pdf