KIMELI EN HENDRIX HEERSEN IN HET ZAND

Na het OEH-succes op de Relays eind oktober in Berlare, werd ook de eerste individuele manche van de CrossCup aan het Zilvermeer in Mol een absolute voltreffer voor onze club. In de hoofdwedstrijd haalde Isaac Kimeli de zege binnen na een erg spannend duel met de Duitser Samuel Fitwi, in de korte cross was er niemand opgewassen tegen een beresterke Robin Hendrix.


Met het oog op Tokio 2020 zijn het veldloopseizoen en de CrossCup-eindrangschikking niet meteen hoofddoelen voor de discipelen van coach Tim Moriau. Maar wanneer de vorm goed zit, kunnen onze OEH-toppers zich toch moeilijk bedwingen, zo bleek afgelopen zondag aan de boorden van het Zilvermeer in Mol. Isaac Kimeli hield zich in de ‘lange’ cross aanvankelijk nog wel gedeisd in een kopgroepje van zes, maar reageerde telkens gevat op de tempoversnellingen van de Duitse medefavoriet Samuel Fitwi, vorige winter nog overwinnaar in Mol. Zij aan zij gingen Fitwi en Kimeli een spannende slotronde in, waarna Isaac op de laatste lastige zandstrook over de sterkste eindspurt bleek te beschikken.

Trainingsmaat Robin Hendrix hoefde in de korte cross zijn spurtersbenen niet eens aan te spreken. Al heel vroeg in de race liep Robin ‘gewoon’ weg van de verzamelde concurrentie, om na 3.000 meter met heel veel overmacht de zege binnen te halen. Ploegmaat Philip Cortvriendt kwam in dezelfde race als 33e over de finish.

Isaac Kimeli CC Mol 2019      Isaac             Robin Hendrix CC Mol 2019      Robin  

In de dameswedstrijd wist Lisa Rooms nog net een top 10-plaats te bemachtigen en ook in de Running Stars-wedstrijden voor de jeugd kwam OEH heel sterk voor de dag. Alexia De Clippel werd heel erg knap 6e bij de benjamins meisjes uit 2011, Lucas Barra deed één plaatsje beter (5e dus) bij de miniemen jongens uit 2007, maar ‘kleine vedette’ van de voormiddag werd Lenny Barra, die zowaar met de overwinning aan de haal ging bij de pupillen jongens geboren in 2010.

                                  Lenny Barra CC Mol 2019    Podium Lenny Barra

Proficiat allemaal!

Verslag: Jan

Foto's: Danny Baut en Bruno Hendrix

Verslag Sporza

Verslag Ring TV