KNAPPE RESULTATEN VOOR OEH-JEUGD

Amper één weekje nadat met de CrossCup Relays het nieuwe veldloopseizoen op gang werd geschoten, doken afgelopen zondag tal van OEH-atleten alweer de wei in voor nog meer crossplezier. Plaats van de afspraak was het domein bij de militaire Kazerne de Hemptinne in Heverlee, waar de derde editie van de DCLA-veldloop werd gehouden. Vooral onze jeugd was talrijk aanwezig en keerde met knappe resultaten terug uit het Leuvense.


De benjamins waren met een stevig ploegje naar Heverlee afgezakt. In de race voor meisjes uit 2011 kwamen maar liefst 8 OEH-atletes aan de start. Alexia De Clippel werd heel erg mooi 4e en ook Anaëlle Struys (14e), Mayra Verlinden (17e), Lore Mommaert (19e), Talle Verschelden (20e), Lore Demol (21e), Lize De Greef (22e) en Helena Bontridder (26e) liepen een prima wedstrijd. Bij de jongens uit 2012 kwam Samuel Baeck als 7e over de streep, in reeks 2 (geboortejaar 2011) noteerden we de mooie 4e plaats van Swat Roelens en de eveneens zeer degelijk 17e stek voor Siebe De Backer.

Bij de pupillen meisjes werd Yade Witterzeel 15e in reeks 1 (2010) en legde Ella Demol beslag op de 22e plaats bij de meisjes uit 2009. Lenny Barra toonde zich vervolgens de snelste van alle jongens uit 2010 en met Loïc Roubertie (3e) mocht er nog een tweede OEH’er mee het podium op. In diezelfde race eindigde Kobe Vergeylen op de 17e plaats. En ook de tweedejaarspupillen presteerden sterk, met mooie top 10-plaatsen voor Arian Ismic (8e) en Lander Steenhouwer (10e) en een 12e stek voor Lucas De Backer.

Danaë Loubers leek op weg naar de overwinning bij de miniemen meisjes uit 2008, maar werd jammer genoeg nog op de streep geklopt door een atlete van ROBA. Toch knap, die tweede plaats. Ook erg mooi was de 6e plaats van Aster Pocket in reeks 2 (2007). Timo Spits deed het met een 5e stek eveneens voortreffelijk bij de eerstejaars jongens en Lucas Barra volgde het goede voorbeeld van jongere broer Lenny door te zegevieren bij de miniemen uit 2007. Twan Roelens kwam in die wedstrijd als 11e over de finish.

Bij de cadetten meisjes moest Julie Janssens alles uit de kast halen om een knappe 4e stek te bemachtigen en eindigde Jana Steenhouwer als 16e. Bij de jongens legde Ward De Cruyenaere beslag op de 17e plaats. Nog uit de trainingsgroep van coach Sofie fleurde scholiere Yana Pauwelyn de verjaardag van mama Veerle extra op met een mooie 6e plek, werd belofte Amy Huylebroeck 10e in de wedstrijd voor junioren, senioren en masters dames en finishte Jannes Broigniez als 12e in de korte cross bij de heren.

In de cross voor junioren en masters 35+ eindigden masters Christophe De Backer en Jeroen De Greef respectievelijk op de 12e en 14e plaats, terwijl Peter Basteleus 15e werd in de wedstrijd voor masters 50+. Bij de dames 50+ was het ‘OEH boven!’ met winst voor Christine Landsheere, brons voor Anne-Marie Vastesaeger en een 4e stek voor Hilda-Ann Foster.

 

Verslag: Jan

Foto’s: Danny Baut

Uitslagen