ZESDE ZEGE OP RIJ VOOR OEH-MANNEN

De herenploeg van OEH, bestaande uit Isaac Kimeli, Hugo Hay en Robin Hendrix, heeft afgelopen zondag voor de zesde opeenvolgende keer de overwinning behaald in de CrossCup Relays, de traditionele opener van het veldloopseizoen. Al onze OEH-teams beleefden trouwens een leuke namiddag aan de boorden van het Donkmeer in Berlare en enkele van onze allerjongste cross-talenten deden het voortreffelijk tijdens de omkaderende CrossCup Running Stars-wedstrijden.


Nog voor alle nieuwe VAL-nummers goed en wel zijn uitgedeeld, staat eind oktober steevast de allereerste grote afspraak van het nog prille veldloopseizoen geprogrammeerd: de CrossCup Relays, een aflossingswedstrijd voor teams van drie lopers. Niet langer aan de Blaarmeersen in Gent echter, maar dit jaar voor het eerst in het mooie Provinciedomein Nieuwdonk in Berlare. Na winst in de vijf vorige edities, kwam de herenploeg van OEH ook dit jaar als topfavoriet aan de start en het trio Isaac Kimeli, Hugo Hay en Robin Hendrix maakte die favorietenrol helemaal waar. Isaac zette OEH al in koppositie af bij de eerste stokwissel, onze Franse aanwinst Hugo Hay bouwde vervolgens een ruime voorsprong uit op eerste achtervolger DCLA, zodat Robin enkel nog moest ‘consolideren’ om onze club een zesde Relays-zege op rij te bezorgen. Het tweede team van OEH, met Daan Van Diest, Philip Cortvriendt en Thomas De Bock, eindigde als 28e van de 105 gefinishte ploegen.

Bij de dames kwam Lisa Rooms als slotloopster van een ‘gemengde’ ploeg met Riet Vanfleteren (LAT) en Nanouk Stevens (ACW) als 6e over de streep, terwijl een piepjong OEH-team met scholiere Yana Pauwelyn, juniore Lynn Dozinel en belofte Amy Huylebroeck beslag legde op de 55e plaats.

STERKE MINIEMEN

Ook onze jeugdteams presteerden prima in Berlare. Bij de meisjes moesten miniemen Danaë Loubers en Aster Pocket ‘een reeksje hoger’ aan de slag om een team te kunnen vormen met cadet Julie Janssens, met een puike 32e stek als resultaat. Scholieren Lene Barbé en Daphné Dozinel traden aan in een ‘cluboverschrijdende’ ploeg met Zarah Steurbaut van ACKO, ook dat drietal kwam als 32e over de finish. Bij de jongens presteerde de miniemenploeg bestaande uit Lenny Barra, Twan Roelens en Timo Spits erg sterk, met een mooie 13e plek op maar liefst 80 deelnemende ploegen. Bij de junioren heren legde het trio Jannes Broigniez, Tommy De Greef en Nick Vereertbrugghen beslag op de 33e plaats.

In de voormiddag had OEH ook al enkele podiums gekleurd tijdens de CrossCup Running Stars-wedstrijden, individuele crossjes voor de allerjongste atleten. Camille De Clippel liep mee bij de kangoeroes meisjes (in die jongste jeugdcategorie worden nog geen rangschikkingen opgemaakt), terwijl oudere zus Alexia De Clippel knap 2e werd bij de benjamins meisjes. Twee jonge OEH’ers mochten zelfs het hoogste schavotje op: Yade Witterzeel (pupillen meisjes) en Lenny Barra (benjamins jongens) wonnen elk hun wedstrijd.

Uitslagen


Cad Meisjes


Min Jongens

Verslag: Jan
Foto’s: Danny Baut

Verslag Sporza