OEH MET TOPTEAM AAN START VAN CROSSCUP RELAYS

In onze rubriek ‘Sprintjes’ bundelen we op regelmatige basis de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, interessante weetjes en ander clubnieuws van de voorbije dagen. Zo blijft u nog beter op de hoogte van wat er allemaal leeft binnen OEH.


  • Voor cadet Maureen Wyns lijkt het bijzonder jammer dat het zomerseizoen er nu al op zit. Op de Werpersmeeting van de Laatste Kans, op zaterdag 19 oktober in Sint-Niklaas, deed Maureen immers nog een half metertje bij haar PR hamerslingeren dat ze pas een week eerder in Eeklo had gevestigd. Haar nieuwe record bedraagt nu 41m92 en daarmee blijft Maureen uiteraard netjes nummer 1 in de nationale ranking.

  • Komende zondag 27 oktober wordt met de CrossCup Relays, niet aan de Gentse Blaarmeersen maar in Berlare deze keer, het veldloopseizoen op gang geschoten. OEH komt alvast met een topteam aan de start van deze traditionele openingsmanche van de CrossCup. WK-gangers Isaac Kimeli en Robin Hendrix vormen een ploeg met onze nieuwe clubgenoot Hugo Hay, een talentvolle jonge Fransman die recent naar België is verhuisd om in de groep van Tim Moriau te kunnen trainen. Bij de dames treedt Lisa Rooms aan in een gemengde ploeg met Riet Vanfleteren (Lebbeke) en Nanouk Stevens (ACW). Ook uit de trainingsgroep van coach Sofie Deneyer trekken er zondag een aantal teams naar het Donkmeer.

  • Simon Debognies daarentegen mag jammer genoeg al een kruis maken over het volledige winterseizoen. Simon is lange tijd out met een stressfractuur in het middenvoetsbeentje, een blessure die zich (opnieuw) manifesteerde na de 4 Mijl van Groningen, een kleine twee weken geleden. Simons voet moet zes weken in het gips, waarna nog een lange revalidatieperiode volgt. Heel OEH wenst Simon uiteraard goede moed en een voorspoedig herstel toe.


    Verslag: Jan