BELGISCHE RECORDS VOOR SUPER-MASTERS

CLUBRECORD 3x600m BENJAMINS JONGENS

Daags na de succesvolle Flanders Cup, speelde OEH afgelopen zondag ook nog gastheer voor het Provinciaal Kampioenschap Aflossingen. De thuispiste in Huizingen bleek ‘vruchtbare bodem’ voor de eigen OEH-teams, want onze club sleepte tal van provinciale titels en podiumplaatsen in de wacht. Klein en groot, jong en oud: iedereen deelde in de vreugde. Voor de ‘stoot van de dag’ tekende onze fabuleuze M80-ploeg, door zowel op de 4x100m als op de 4x400m naar nieuwe Belgische records in hun leeftijdscategorie te snellen.


Dit is geen ‘gewoon’ verslag met de traditionele oplijsting van winnaars en tijden, zoals u doorgaans van ons gewend bent. Elke medaillewinnaar of nieuwe Vlaams-Brabantse kampioen hier nu met voor- en familienaam noemen, zou mogelijk tot een crash van deze website kunnen leiden. In zowat elke leeftijdscategorie en op zo goed als elk nummer stond er immers wel een OEH-ploeg op het podium. Toch vernoemen wij graag onze benjamins Loïc Roubertie, Vik Braes en Lenny Bara die er de “pees” oplegden door een nieuw clubrecord te lopen op de 3x600m in een tijd van 6’16”61. Wie het toch allemaal in detail wil uitpluizen, verwijzen we graag naar de uitslagenpagina (link onderaan dit verslag).

Wel pikken we er even de meest in het oog springende prestaties uit, met de knappe overwinning van onze 3x600m-ploeg bij de benjamins jongens, de enigszins ‘verwachte’ titels van onze sprintteams bij de senioren dames en heren, de overvloed aan medailles en kampioenenschildjes bij de uitgebreide masters-delegatie en – last but not least – de superprestatie van het ‘kranige kwartet’ 80-plussers Henri Lenoir, Jean Basteleus, François Boonen en Jean-Pierre Van Impe. Onze ‘vier musketiers’ zetten zowel op de 4x100m (1’22”09) als op de 4x400m (8’32”18) een nieuw Belgisch record in de categorie M80 op de tabellen.


 
(foto Cédric Loiseau)

Proficiat aan deze super-masters en aan alle andere OEH’ers. Ook nogmaals ‘dikke merci’ aan de vele medewerkers. Het OEH-bestuur blikt met grote tevredenheid terug op een druk, maar bijzonder geslaagd atletiekweekend.

Verslag: Jan

Uitslagen: https://static.twizzit.com/public/v2/media/262/5d62e12662663.pdf