MOOIE OPKOMST VOOR OEH-JEUGDMEETING

Afgelopen zondag organiseerde onze club haar jaarlijkse Jeugdmeeting ‘De Slaapadviseur’. Ondanks de vakantieperiode, het voorspelde – maar gelukkig uitgebleven – ‘kwakkelweer met buienkans’ en de concurrentie van de Tour op televisie, mocht OEH behoorlijk veel volk op en rond de piste verwelkomen. Ook flink wat van onze eigen jeugdatleten waren van de partij en uiteraard werd er hier en daar alweer een PR scherper gesteld.


Elk jaar opnieuw wordt er in de rand van onze OEH-jeugdmeeting telkens ook een Kids’ Athletics georganiseerd. Kids’ Athletics is een concept van de Vlaamse Atletiek Liga en de internationale atletiekbond IAAF, waarbij beginnende atleten in spelvorm kennis kunnen maken met de verschillende disciplines van onze mooie sport. Mede dankzij de inzet van heel wat van onze jeugdtrainers werd de OEH Kids’ Athletics afgelopen zondag een mooi succes: maar liefst 29 kinderen namen deel aan de middag vol spel en plezier, daarbij ook een flink aantal OEH-kangoeroes.

Vanaf de benjamins kan er ook deelgenomen worden aan ‘echte’ wedstrijden, en daar hadden een heleboel jonge atleetjes duidelijk zin in vorige zondag. De OEH-kleuren werden met veel ‘goesting’ verdedigd door Alexia De Clippel, Tine Goossens, Anaëlle Struys, Sang-Thao Vandermeerschen Yade Witterzeel bij de meisjes, en Mats Balliauw, Lenny Barra, Julien Bogaert, Siebe De Backer, Vinz Francken, Senne Mosselmans, Lenn Vandersteen, Kobe Vergeylenen Arthur Wauters bij de jongens. Podiumplaatsen waren er voor Yade Witterzeel (3eplaats hockeybal) en Lenny Barra (1eplaats op zowel de 60m als de 600m).

De pupillen-ploeg bestond uit twee dappere dames – Chaimae Mrani en Maud Thoré – en zeven stoere boys: Eden Broothaerts, Mathieu Crabbé, Lucas De Backer, Abel Debusscher, Jasper Goossens, Liam Liebert en Vic Mostin. En ook hier mocht er een OEH’er het podium op: Eden Broothaerts won zilver op de 60m.

Ons miniemen-team moest het jammer genoeg andermaal zonder meisjes stellen, maar gelukkig zorgden ‘trouwe klanten’ Ruben Barbé, Lucas Barra, Gauthier Loiseau en Toon Stoffels voor mooie prestaties bij de jongens. Gauthier Loiseau mocht het hoogste podiumtrapje op na zijn zege in het speerwerpen, Lucas Barra snelde naar zilver op de 1000m.

Verslag: Jan

Alle uitslagen: https://static.twizzit.com/public/v2/media/262/5d2b74a59eaa6.pdf