ROBIN HENDRIX WINT BRONS OP DE UNIVERSIADE

Afgelopen week waren enkele van onze OEH-toppers met ‘Team Belgium’ aan de slag op het internationale toneel. Afstandslopers Robin Hendrix en Lisa Rooms presteerden prima op de Universiade in het Italiaanse Napels, hordeloper Michael Obasuyi en ‘Tornado’ Jonathan Sacoor daarentegen kenden wat pech op het Europees Kampioenschap voor beloften (U23) in het Zweedse Gävle.


Robin Hendrix zorgde voor de ‘strafste stoot’ door vorige zondag brons te pakken op de 5000m van de Universiade – de mini-Olympische Spelen voor universiteits- en hogeschoolstudenten zeg maar – in het Zuid-Italiaanse Napels. Lange tijd leek Robin zelfs op weg naar een gouden medaille, maar in een dolle slotronde werd hij nog voorbijgesneld door de Zwitser Jonas Raess en de Fransman Yann Schrub. Ook El Hocine Zourkane kwam nog op en over onze clubgenoot, maar de Algerijn werd later gediskwalificeerd zodat Robin toch het podium op mocht om een bronzen medaille in ontvangst te nemen. Hendrix finishte in 14’04”06.

Een paar dagen eerder, op de Vlaamse feestdag, was Lisa Rooms in het Stadio San Paolo al in actie gekomen in de rechtstreekse finale van de 3000m steeple. In haar allereerste steeple-race op internationaal niveau wist Lisa een kleine seconde van haar PR af te snoepen. 10’15”76 is haar nieuwe besttijd, goed voor een mooie 9e plaats.

PECH VOOR OEH'ers IN ZWEDEN

Tegelijk met de Universiade werden aan de andere kant van Europa, in het Zweedse Gävle, de European Athletics U23 Championships gehouden. Op dat EK voor beloften kwamen ook al twee OEH’ers in actie. Op de 110m horden werd Michael Obasuyi vooraf bij de topfavorieten gerekend, maar uiteindelijk moest onze clubgenoot tevreden zijn met een 5e plaats. Met zijn 13”76 bleek Michael slechts een handvol honderdsten te traag voor een plek op het podium.

Een plek waarop ook Jonathan Sacoor en zijn ploegmaats van het 4x400m-team gehoopt hadden. De jonge Tornados wisten zich, met Sacoor als slotloper, vrij eenvoudig te plaatsen voor de finale op zondag, maar in die finale ging het helemaal mis. Tweede loper Camille Snyders liet bij een contact met een concurrent de aflossingsstok vallen, waardoor alle medailledromen meteen aan diggelen lagen.

Verslag: Jan