GOUD VOOR ROXANE EN BEN

We hebben een druk atletiekweekend achter de rug, want naast het BK voor junioren en beloften stond afgelopen zaterdag ook het Provinciaal Kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen op het programma. Een eerder kleine, maar wel bijzonder fijne OEH-delegatie trok daarvoor naar Tienen en keerde na een bloedhete namiddag terug met 2 provinciale titels, 3 keer zilver en 1 bronzen medaille.

Bij de benjamins meisjes hadden Alexia De Clippel, Anaëlle Struys en Yade Witterzeel alle drie voor dezelfde combinatie 60m + verspringen gekozen. De drie dames kwamen allemaal met een nipte verbetering van hun PR uit de verspringbak. Yade (4e) kwam 10 cm tekort voor een podiumplaats, Anaëlle pakte de 7e stek en Alexia werd 8e. Op de 60m werd Anaëlle uitgeschakeld in de reeksen, maar wisten Yade en Alexia zich wel te plaatsen voor de finale. Yade sprintte erg knap naar het zilver, Alexia finishte als 6e.

Vik Braes was de enige jongen in de benjaminsploeg, hij nam bovendien voor de allereerste keer deel aan een pistemeeting. We hebben een licht vermoeden dat Vik in de toekomst nog vaker op wedstrijden te zien zal zijn, want hij kende een fenomenaal debuut. Nadat hij in het verspringen al erg mooi 4e was geworden, snelde Vik op de 600m meteen naar een allereerste zilveren medaille uit zijn nog prille carrière.

Van onze pupillenploeg hadden slechts twee atleten de verplaatsing naar Tienen gemaakt, maar dat bleek voldoende om evenveel medailles binnen te halen. Bij de meisjes werd Roxane Dumalin provinciaal kampioene in het kogelstoten, nadat ze eerder op de middag ook al mooi 7e geworden was in het verspringen. Bij de jongens liep Timo Spits naar een knappe 5e plek op de 1000m, maar zelf had hij vooraf wellicht van het podium gedroomd op die afstand. Dan maar even naar de 3e plek knallen in de finale van de 60m, dacht ‘Spitske’, zodat hij toch nog met een medaille om de nek op vakantie naar Frankrijk kon vertrekken.

Ons miniementeam bestond uit vijf stoere kerels, met onder andere Ben Vermaut, die andermaal liet zien dat hij in topvorm verkeert. Ben werd met grote overmacht – én een mooi nieuw PR (5m16) – provinciaal kampioen in het verspringen en pakte bovendien ook nog zilver op de 150m. Broer Lars Vermaut viel net naast het podium in het hoogspringen (4e dus) en werd 5e op de 80m horden. Gauthier Loiseau en Ruben Barbé kozen allebei voor de combinatie speerwerpen - verspringen en scherpten hun PR’s in de beide disciplines aan. Gauthier werd uiteindelijk 4e in het verspringen en 6e bij het speerwerpen, Ruben legde beslag op een 8e (ver) en 9e (speer) plaats. Toon Stoffels tenslotte deed het met een 7e stek prima in het discuswerpen, maar kende een pechdag (3 ongeldige pogingen) bij het speerwerpen.