JONATHAN GOEDEFROOT MET KNALTIJD NAAR STEEPLE-TITEL

Op Pinkstermaandag vonden op onze eigen OEH-piste in Huizingen de Provinciale Kampioenschappen steeple en 10.000m plaats. Drie van onze clubgenoten – Jonathan Goedefroot op de 3000m steeple, Yves Buelinckx en Jacky Merckx op de 10.000m – mochten voor eigen volk een kampioenenschildje in ontvangst nemen. En in het nevenprogramma stelde onze ‘blade runner’ David Delespesse twee Belgische records scherper.


Steeple-loper Jonathan Goedefroot verkondigde voor de start van zijn race dat hij na zijn 9’56”66 drie weken terug op de interclub, opnieuw graag onder de 10 minuten wou duiken. Missie meer dan volbracht: ondanks het gebrek aan echte tegenstand, snelde Jonathan in zijn eentje naar een erg knappe 9’47”19, een fikse verbetering van zijn PR en uiteraard goed voor de provinciale titel. Ook op de 10.000m vielen onze beide OEH-deelnemers in de prijzen: Yves Buelinckx werd provinciaal kampioen in de categorie M45, ook al met een nieuw PR (36'38”13), ‘ervaren krijger’ Jacky Merckx pikte een dikke tien minuten later de titel in de M70-klasse mee.

NIEUWE BELGISCHE RECORDS VOOR DAVID DELESPESSE (T62)

In het omkaderende programma voegde onze ‘blade runner’ David Delespesse nog wat extra OEH-glorie toe door twee Belgische records T62 te verbeteren: 20m04 in het discuswerpen en een fameuze 49”77 op de 300m. Ondanks de examenperiode tekenden ook behoorlijk wat jonge atleten van ons sprintersteam present voor de 100m en de 300m van het nevenprogramma, met Febe Ameys, Merel Bras, Robin Degrève, Dora De Haeseleer, Ines Gbedassi, Adelina Kuqi, La-My Loenders, My-Liên Loenders, Ellen Seghers, Lotte Seghers en Esther Van de Roy bij de dames en Jordan Lizin, Ruben Pint en Jasper Spits bij de heren. Ook hier sneuvelden flink wat PR’s, dat alles onder het alziend en goedkeurend oog van onze eigen ‘Belgian Tornado’ Jonathan Sacoor, al even terug uit de States.

Op de 1000m verweerde scholiere Yana Pauwelyn zich erg kranig in een gemengde reeks met juniores en seniores, cadet Lene Barbé kende in haar 1000m-wedstrijd een mindere dag. Ook bij de werpnummers (discus en kogel) kwamen enkele clubgenoten in actie: Melissa De Staercke bij de dames, Sem Bras en Filip Peetrain bij de heren.

DRIE PROVINCIALE KAMPIOENEN IN HET HAMERSLINGEREN

En nu we dan toch over de kampnummers bezig zijn: op zondag op het Houtemveld in Tienen pakten drie OEH’ers goud op het PK hamerslingeren. Naast klasbak Vanessa Sterckendries (met een erg mooie 66m34) bij de senioren dames, kroonden ook Myriam Geerts (21m93, categorie W50) en Gil Steenhouwer (37m05, senioren heren) zich tot kampioen van Vlaams-Brabant.

Proficiat allemaal!

Verslag: Jan