ELF TITELS EN PAK MEDAILLES

Het Provinciaal Kampioenschap ‘Alle Categorieën’ – afgelopen weekend voor het tweede jaar op rij te gast in de Gaston Roelandts Arena in Kessel-Lo – is traditioneel de eerste ‘serieuze’ afspraak van het nog prille zomerseizoen. Uiteraard tekenden dus ook heel wat atleten van onze club present. En het werd een erg vrolijk Paasweekend voor OEH, met maar liefst 11 provinciale titels en een pak mooie podiumplaatsen.

De cadettenploeg bestond op zaterdag enkel uit meisjes, maar onze jongste dames vlogen er meteen stevig in. Al vroeg op de namiddag pakte Ellen Seghers knap brons op de 300m horden en even later mochten ook La-My Loenders (2e), met een nieuw PR) en Lene Barbé (3e) het podium op na het verspringen. Héloïse Loiseau werd 8e in diezelfde discipline en liep later op de dag ook nog naar de 6e tijd op de 80m horden. Ook Lene Barbé ‘dubbelde’ op zaterdag, maar presteerde op de 1500m helaas onder de – ook eigen – verwachtingen. Maureen Wyns werd tussendoor heel knap provinciaal kampioene in het speerwerpen, met een mooi nieuw PR (29m41) bovendien.

Op Paasmaandag werden de dames vergezeld door ‘mister’ Jasper Spits en die zette zijn aanwezigheid even in de verf door in een nieuwe besttijd (42”98) naar het goud te snellen op de 300m horden. Maar ook de ladies dikten het OEH-medailletotaal verder aan met brons voor Nele Siccama in het kogelstoten en (opnieuw) zilver voor La-My Loenders op de 200m. Op datzelfde nummer lieten de tweelingzusjes Ellen en Lotte Seghers respectievelijk de 4e en de 6e tijd noteren. Lotte wist zich bovendien erg knap te plaatsen voor de finale van de 100m, daarin werd ze 7e.

VOLLEDIG OEH-PODIUM OP DE 200m

De scholieren dan… Die deden het op zaterdag eveneens voortreffelijk met een provinciale titel voor My-Liên Loenders op de 400m en mooie ereplaatsen voor Yana Pauwelyn (4e op de 1500m) en Daphné Dozinel (8e in het speerwerpen). Evy Seghersk ende pech op de 100m horden toen ze, door het aantikken van de derde horde, uit balans en ritme raakte en daardoor haar medaillekansen in rook zag opgaan. Bij de jongens noteerden we de puike 2e plaats voor Nick Vereertbrugghen op de dubbele baanronde. In diezelfde 800m zetten ook Carsten Colphijn (6e), Brent Siccama (7e) en Tommy De Greef (8e) prima prestaties neer.

Dag 2 was overigens even succesvol voor onze scholierenploeg, met een boel medailles en haast evenveel PR’s. Evy Seghers liep de frustraties van haar onfortuinlijke zaterdag van zich af door provinciaal kampioene te worden op de 100m. Dit na een spannende millimeterspurt tegen ploeggenote Ines Gbedassi, die met een schitterend nieuw PR van 12”65 dus zilver pakte. Daphné Dozinel sneuvelde in de reeksen van de 100m. Evy (2e) en Ines (3e) mochten trouwens nog een tweede keer het podium op na de 200m, samen met trainingsmaatje My-Liên Loenders, die haar tweede kampioenenschildje van het weekend in ontvangst mocht nemen. Leuk en mooi om te zien, zo’n volledig OEH-podium. Nog meer OEH-rood op het podium kwam er via Adelina Kuqi (3e op de 800m) en bij de jongens deed ook Adrien Loiseau met twee zilveren plakken (110m horden en verspringen) zijn duit in het zakje.

SNELLE LYNN DOZINEL OP 800m

Ook bij de junioren ging het OEH-medaillefestival vrolijk door, met op zaterdag een ‘makkelijke’ titel – wegens wel héél weinig tegenstand – voor Merel Bras in het verspringen en een zilveren plak voor Lynn Dozinel op de 400m. In de 200m-finale bij de heren kwam Liam Vandenbossche als 5e over de streep.

Op maandag etaleerde Lynn Dozinel andermaal haar goede vorm door op de 800m te finishen in een erg mooie 2'30"67: een nieuw PR en goed voor een bronzen medaille. Dani Maluta werd tweede in het kogelstoten en sprintster Dora De Haseleer mocht tot tweemaal toe (100m en 200m) een zilveren medaille afhalen. Op de 100m werd Leila Benamor knap 5e.

BRAM GHUYS KAMPIOEN… OP DE HOGE HORDEN

Zelfde succesvolle liedje bij de senioren: medailles, medailles, medailles… titels, titels, titels… Het heren-sprintteam zette op zaterdag het gekende refreintje in, met maar liefst drie OEH’ers in de 100m-finale: Jitse Mievis pakte daarin zilver, Laurens François werd knap 4e en Ruben Pint finishte als 6e in een nieuw PR (11”32). Enkel Jordan Lizin werd uitgeschakeld in de reeksen… Ook op de 200m presteerden ‘onze jongens’ voortreffelijk: Jitse Mievis kroonde zich tot provinciaal kampioen en Julian Cobbaert mocht mee het podium op voor de bronzen medaille. Vincent Scaunet werd 4e, Jordan Lizin liet de 14e tijd noteren en (master) Romaric Gbedassi de 16e. Daan Van Diest pakte na een sterke race knap brons op de 800m, terwijl hoogspringer Bram Ghuys tevreden moest zijn met zilver. Hij werd geklopt door de verrassend sterke belofte Lars Van Looy (VAC).

Op Paasmaandag liet de damesploeg vervolgens zien dat ze uit hetzelfde sterke kampioenenhout gesneden zijn als hun mannelijke collega’s. Marilyn Alabiso pakte goud op de 100m en zilver op de 200m, werpster Vanessa Sterckendries koos voor dezelfde combinatie om haar collectie eremetaal aan te vullen: goud bij het kogelstoten en zilver in het discuswerpen. Melissa De Staercke werd 4e in het kogelstoten en 6e in het discuswerpen. Bij de mannen pakte een oppermachtige Niel Mory de titel in het speerwerpen en sleepte een op revanche beluste Bram Ghuys dan toch een kampioenenschildje in de wacht na zijn overwinning op de 110m horden. Op de 400m kwam Vincent Scaunet (5e) nog dicht in de buurt van het podium en liet Marco Di Dio de 11etijd noteren.