INDRUKWEKKENDE MASTERS BEHALEN

10 BELGISCHE, 21 PROVINCIALE TITELS EN 3 BELGISCHE RECORDS

Zondag 10/3 ging in Gent het belgisch kampioenschap indoor voor masters door. De habituees werden dit jaar vergezeld door enkele nieuwelingen.


Eerst kwam Jean-Luc Wyns aan de beurt in het hinkstapspringen. Eerste provinciale titel. Dan was het de beurt aan Myriam Geerts in het kogelstoten, eveneens een provinciale titel.

Op de 400m kwamen Romaric Gbedassi en Gunter Basteleus in hun categorie ook met een schildje naar huis. Bij de M80 werd de eerste belgische titel uitgedeeld aan François Boonen, die op de hielen werd gevolgd door Jean Basteleus. Bij de dames werd Gerda Mertens provinciaal kampioen en Hilda-Ann Foster ging bij de W70 met de tweede belgische titel aan de haal.

Dan was het tijd voor de kortste afstand, de 60m. Lut Fastenaekels zorgde voor de 3e belgische titel, Magda Avau werd provinciaal kampioene. Dan kwam Christiane Limbourg aan de beurt bij de W70. Niet alleen een Belgische titel, maar meteen ook een nieuw Belgisch record ! Bij de mannen werd Jean-Pierre Van Impe proviniciaal kampioen bij de M80.

Henri Lenoir moest tijdens het hinkstapspringen ook deze 60m spurten. Maar dit werd omgevormd naar een 5e en 6e belgische titel.  

Op de 800m kwam bij de M60 Danny Querton aan de start. De tegenstand was gewoon niet sterk genoeg. In de 4e ronde een knappe versnelling en titel 7 was binnen. Bij de M80 werden de rollen omgedraaid en ging Jean Basteleus met de 8e belgische titel aan de haal, voor François Boonen. De enige OEH-dame op deze afstand, Hilda-Ann Foster, werd onze 9e belgisch kampioene en dit met een 2e belgisch record voor onze club.

Het volgende loopnummer, de 200m, zorgde voor 3 provinciale titels : Lut Fastenaekels, Gerda Mertens en Jean-Pierre van Impe.

Ondertussen ging Magda Avau met de 10de belgische titel lopen bij het hoogspringen.

De laatste master die in actie kwam was Yves Buelinckx op de 1500m. Met een tijd van 4’38’’29 verbeterde hij het 24 jarige clubrecord dat op naam stond van Jean-Pierre Massaer. Yves voegt opnieuw een provinciale titel toe aan zijn ‘’loop’’palmares.

Het werd vooral een dag met heel veel vriendschap, aanmoedigingen en nieuwe ervaringen.

Verslag van Gunter - foto's Marc Barbé en Gunter