ROBIN HENDRIX MET BELGISCH CROSS-ZILVER NAAR EK INDOOR 

Het park van Laken vormde afgelopen zondag andermaal het decor voor de strijd om de Belgische veldlooptitels. Onder een aangenaam zonnetje zetten ook heel wat OEH-atleten hun beste beentje voor. Voor heel wat clubleden vormt de CrossCup-manche van Brussel immers maar een korte verplaatsing. Dat overtuigde, in combinatie met het heerlijke weer, ook heel wat supporters om onze rode garde onder de glimmende bollen van het Atomium vooruit te schreeuwen.


Isaac Kimeli pakt eindwinst CrossCup 

Topfavoriet Isaac Kimeli kende een off-day in Brussel en eindigde pas als 7e. Isaac probeerde de solotocht van een furieuze Soufiane Bouchikhi te beantwoorden, maar ondervond dat hij in de laatste veldloop van het seizoen niet meer over frisse benen beschikte. Kimeli ziet zijn sterke winterseizoen, met die schitterende zilveren medaille op het EK veldlopen in Tilburg, andermaal beloond worden met eindwinst in het CrossCup-klassement.

Robin Hendrix snelt naar eerste medaille op BK bij senioren

Wie er nog aan twijfelde of Robin Hendrix wel klaar zou zijn om volgende week naar het Europees indoorkampioenschap in Glasgow af te zakken, kan na afgelopen zondag die twijfel met gerust gemoed opbergen. Een verbluffend goede Hendrix toonde zich in Brussel de op één na sterkste man op de lange cross. Met deze zilveren plak op zak en een grote dosis opgedaan vertrouwen, kan Robin nu rustig toeleven naar het EK indoor. Joris Keppens bevestigt zijn stijgend vormpeil met een puike 14e stek. Pieter Debognies eindigde als 46e.

Net geen podium voor De Bock en Rooms

Thomas De Bock heeft op de korte cross bijna voor dé verrassing gezorgd door als marathonloper heel wat snelle jongens achter zich te laten en knap 4e te worden. Jonathan Goedefroot bevestigde de progressie die hij eerder deze winter in regionale veldlopen al etaleerde en werd puik 26e. Falko De Backer (61e) en Wouter Mommaert (83e) volgden verderop in het pak. Junior Jannes Broigniez deed het zeker niet onaardig tussen alle oudere atleten met meer ervaring en eindigde als 109e. De Belgische titel ging op de korte cross naar Ali Hamdi. Bij de dames koos Lisa Rooms ditmaal voor de korte cross en daarin snelde ze naar de 4e plek. Elise Vanderelst is de nieuwe Belgische kampioene op de korte afstand bij de vrouwen.

Ook OEH-jeugd sluit veldloopseizoen af

Het eerste lenteweer had ook behoorlijk wat jonge atleetjes uit de OEH-jeugdopleiding naar het Heizel-plateau gelokt. Bij de benjamins meisjes geboren in 2011 finishte Alexia De Clippel op een knappe 20e plaats, voor Talle Verschelden (44e), Lize De Greef (45e) en Katrijn Devillé (52e). Bij de meisjes uit 2010 deden twee clubgenoten mee: Yade Witterzeel werd 24e, terwijl Malou Rosseel als 81e over de streep kwam. Ook de jongens leverden knappe prestaties, met Siebe De Backer (27e), Swat Roelens (37e), Lenn Vandersteen (40e) en Basile Rosseel (89e) bij de eerstejaars en Lenny Barra (erg mooi 6e), Ward Maillard (37e), Julien Bogaert (88e) en Arthur Wauters (96e) bij de boys uit 2010.

De pupillenploeg bestond uit drie cross-prinsessen uit 2008 - Danaë Loubers (31e), Dinha Moyeya (62e) en Roxane Dumalin( 68e) - en een half dozijn dappere jongens. Lander Steenhouwer (28e) was deze keer de snelste OEH’er bij de pupillen uit 2009, voor Arian Ismic (47e), Brecht Devillé (56e) en Lucas De Backer (68e). In de lichting 2008 liepen Nathan Dupont (41e) en Rowan Van der Vinne (82e) een mooie race.

Ook de OEH-miniemenploeg was op de afspraak, met Aster Pocket (51e) en Norah Meere (97e) bij de meisjes uit 2007, terwijl Jana Steenhouwer (72e) in haar eentje de clubkleuren verdedigde bij de tweedejaars. Bij de jongens uit 2007 eindigde Lucas Barra (10e) knap voorin en zetten ook Twan Roelens (49e) en Rudy Smismans (87e) een punt achter een mooi cross-seizoen. Bij de tweedejaarsminiemen trotseerden de ‘copains’ Jorben Van der Vinne (85e) en Ruben Barbé (88e) de pittige omloop. Ook het derde lid van het ‘trouwe trio’ Ward De Cruyenaere had daar zichtbaar veel zin in, maar hij moest tijdens de opwarming helaas geblesseerd afhaken.

Ook coach Sofie Deneyer was met enkele atleten uit haar ‘distance team’ naar Brussel afgezakt. Bij de meisjes voelden cadetten Lene Barbé (62e) en Ayco Witterzeel (67e) zich blijkbaar iets minder in hun sas op het heuvelachtige parcours, terwijl scholiere Yana Pauwelyn als 30e over de streep kwam bij de meisjes uit 2003. Bij de jongens uit datzelfde geboortejaar liep Tommy De Greef naar een verdienstelijke 25e plaats. Nick Vereertbrugghen tenslotte werd 41e bij de jongens uit 2002.

Verslag: Roel en Jan

De complete resultaten van dit Belgisch Kampioenschap veldlopen kan je hier nog eens rustig nalezen: http://prod.chronorace.be/Classements/ListeRapports.aspx?eventId=1188481875402929

Beeldverslag Sporza

Beeldverslag Ring TV