ISAAC KIMELI PAKT EINDZEGE CROSSCUP

Met de veldloop van Rotselaar stond de voorlaatste manche van de CrossCup afgelopen weekend al op de planning. Twee weken voor het Belgisch kampioenschap probeerden nog  verschillende atleten de conditie te testen aan de plas in Rotselaar.


ONZE JEUGD KOMT GOED VOOR DE DAG

Bij de benjamin meisjes stonden twee dames aan de start. Zowel eerstejaars Alexia De Clippel (9de) als tweedjaars Yade Witterzeel (7de) trotseerden regen en wind en brachten hun wedstrijd over 800m tot een goed einde. Niet alleen dappere benjamins meisjes, maar ook Lenny Barry verdedigde onze rode kleuren met verve! Lenny behaalde een zeer knappe tweede plaats!

Danaë Loubers bij de pupillen meisjes pakte hier knap een vierde plaats na een goed verdeelde wedstrijd.

Bij de eerstejaars miniemen wilde Lucas Barra niet voor broer Lenny onderdoen en bekroonde zijn nu al geslaagd winterseizoen met een tweede stek.

Bij de cadetten meisjes toonde Lene Barbé haar doorzettingsvermogen met een 69ste plaats.

Ook de scholieren jongens toonden zich met Nick Vereertsbrugghen op een 32de plaats en Tommy De Greef op een 49ste stek.

Masters Christine Landsheere (39e), Anne-Marie Vastesaeger (58e) en Hilda-An Foster (64e) zorgden voor de vrouwelijke toets in de categorie “Dames W50” aan de plas. Met nog één wedstrijd te lopen staat Hilde-An momenteel als eerste gerangschikt in het cross-cup klassement “W70”.

GEEN ZEGETUIL VOOR OEH-SENIORS

De OEH-seniors namen zondag geen zegetuil mee naar huis, maar Isaac Kimeli verzekerde zich wel van de eindzege in het CrossCup-klassement. Isaac  ziet zijn constante vormpeil en dominantie in de CrossCup nog voor het BK beloond worden. De eindzege in het CC-criterium kan Kimeli immers niet meer ontsnappen.

De 35-jarige Lander Tijtgat was de verrassende winnaar bij de heren in Rotselaar. De atleet van Eendracht Aalst slaagde erin de Duitse topper Richard Ringer (2), Isaac Kimeli (3), Jeroen D'Hoedt (4) en Dame Tasama (5) af te houden. Isaac wint zo voor de vierde maal de prestigieuze CrossCup bij de senioren. Kimeli houdt eveneens een zilveren medaille op het Vlaams kampioenschap over aan zijn passage in Rotselaar.

Op de korte cross kenden zowel Thomas De Bock (10) als Philip Cortvriendt (16) een mindere dag. Ook Astrid Verhoeven kon de goede cadans niet vinden in Rotselaar en eindigde 26e. De overwinning ging bij de dames naar de Britse Kate Holt.

Alle uitslagen van de CC-manche in Rotselaar vind je hier.

Roel en Hugo