NIEUW HORDEN-PR VOOR ADRIEN LOISEAU

Terwijl Isaac Kimeli in het kille Hannuit zijn koppositie in de tussenstand van de Cross Cup verstevigde – verslag elders op deze site – kwamen vijf van onze clubgenoten afgelopen zondag in actie op het Kampioenschap van Vlaanderen Indoor voor cadetten en scholieren. Helaas geen Vlaamse titels, noch medailles voor de kleine OEH-delegatie, maar Adrien Loiseau keerde wel met een nieuwe ‘personal best’ op de 60m horden terug uit Gent…


Lene Barbé, de enige cadet uit het OEH-gezelschap, trad aan op de 800m. Aangezien ze met de ‘traagste’ kwalificatietijd van alle deelneemsters was geselecteerd, werden vooraf geen al te hooggespannen verwachtingen gekoesterd. Lene liep in 2’47”42 naar de 14e  plaats, wellicht had ze er zelf ook dat tikkeltje meer van verwacht.

OEH’s grootste medaillehoop lag bij scholiere My-Liên Loenders, afgelopen zomerseizoen in bijzonder goede doen op de 400m. Haar 1’00”17 mocht zeker gezien worden, maar voor een plekje op het podium diende er zondagnamiddag in Gent onder de minuut gelopen te worden. My-Liên legde uiteindelijk beslag op de 5e  plaats. Nog bij de scholieren meisjes kreeg 200m-loopster Ines Gbedassi in haar reeks helaas één van de binnenbanen toebedeeld. In die minder gunstige omstandigheden sprintte Ines toch nog naar een erg behoorlijke 26”56, de 11e  tijd van de dertig deelneemsters.

Bij de scholieren jongens kwam Adrien Loiseau op de 60m horden niet in aanmerking voor een finaleplaats, maar met 9”47 zette de oudste telg uit de sportieve Loiseau-familie wel lekker een nieuw persoonlijk record neer. Maarten De Bruycker tenslotte was zichtbaar ontgoocheld met zijn 3m40 in het polsstokspringen, een prestatie die uiteindelijk goed bleek voor een gedeelde 5e plaats.

Verslag: Jan