KIMELI en HENDRIX BEKLIMMEN PODIUM NA BERESTERKE OEGANDEES

Traditiegetrouw tekenen  heel wat atleten en atletes afwezig voor de CrossCup-manche van Hannuit door examen- en blokverplichtingen. Zo liet onder andere Lisa Rooms de op twee na laatste manche van het veldloopseizoen schieten. Simon Debognies revalideert nog van de blessure die hij opliep na een val op het EK veldlopen in Tilburg en was er eveneens niet bij.


Na een korte rustperiode en verkoudheid bleek Isaac Kimeli zich op het vrij modderige parcours van Hannuit opnieuw in zijn sas te voelen. Hij volgde vlot in de kopgroep nadat de Oegandees Thomas Ayeko er meteen van bij de start als een speer vandoor ging. Ook in de kopgroep: Robin Hendrix, die net voor het jaareinde nog knap tweede werd op de sterk bezette Silvesterlauf in het Duitste Trier, waar maatje Isaac de zegetuil pakte. Ook Lander Tijtgat, Dame Tasama, Jeroen D'hoedt en Dries Basemans hielden samen met het OEH-duo de achtervolging op gang.

20190120_CC Hannut_Wedstrijdfoto

De Oegandees Ayeko pakte overtuigend de overwinning op deze enige overgebleven CrossCup-manche op Waalse bodem. Isaac toonde zich in de sprint sneller dan clubgenoot Robin. Met twee OEH'ers op het podium, is het nieuwe jaar alvast goed van start gegaan.

Op de korte cross bij de heren werd marathonloper Thomas De Bock knap zevende. Astrid Verhoeven bevestigt haar stijgend vormpeil op de lange cross en werd knap tiende Belgische, net na EK-ganger Mathilde Deswaef.

Isaac en Robin in volle actie

Alle uitslagen van de CrossCup-manche van Hannuit, die tevens als LBFA-kampioenschap geldt, vind je hier terug. http://www.chronorace.be/Classements/Classement.aspx?eventId=1188481875402927&mode=large&IdClassement=18774

Met dank aan Roel voor het verslag en Bruno voor de foto