ZESTIGTAL OEH'ers ZETTEN 2019 AL CROSSEND IN

De dames- en herenveldloop in Grimbergen is voor onze club traditioneel de allereerste cross-afspraak van elk nieuw jaar. Groot en klein zijn er steevast present om de allerlaatste overblijfselen van de cava- en Kidibul-excessen uit het lijf te lopen. Meestal ligt het Prinsenbos in Grimbergen er rond deze tijd van het jaar bijzonder drassig of zelfs besneeuwd bij, maar afgelopen zondag hadden de weergoden voor een goed beloopbaar en dus supersnel parcours gezorgd…


Nadat de kangoeroes – met daarbij tot onze grote tevredenheid opnieuw een flink aantal OEH-atleetjes – voor de eerste mooie veldloopmomenten van 2019 hadden gezorgd, was het de beurt aan de benjamins. Bij de meisjes uit 2011 was Alexia De Clippel (13e) alweer in de voorste gelederen te vinden en zetten ook Lize De Greef (20e), Talle Verschelden (24e), Katrijn Devillé (27e) en Maryam Gharmaoui (36e) het nieuwe jaar op sportieve wijze in. In reeks 2 was Yade Witterzeel weer trouw op post, zij liep 2019 in met een knappe 10e  plaats. Swat Roelens verdedigde in zijn eentje de OEH-eer bij de jongens uit 2011, iets wat hij  overigens prima deed met een erg mooie 18e  plek. Een handvol clubgenoten bij de tweedejaars benjamins vervolgens, waar Lenny Barra (alweer 1e) en Loïc Roubertie (8e) hun sterke cross-winter ook in het nieuwe jaar blijkbaar gewoon verderzetten. Stan Criel (17e), Kobe Vergeylen (36e) en Arthur Wauters (38e) deden het in diezelfde race eveneens erg goed.

KNAPPE TOP 10-PLAATSEN VOOR PUPILLEN

Grimbergen is elk jaar opnieuw een ‘drukbezette’ cross en ook bij de pupillen verschenen héél veel atleten aan de start, met in elke reeks om en bij de 50 deelnemers. En ook hier liet OEH zich – uiteraard – opmerken. Chaimae Mrani (45e) vertegenwoordigde onze club bij de meisjes uit 2009, terwijl Danaë Loubers (erg knap 6e) en Dinha Moyeya (14e) het OEH-rood lieten schitteren bij de tweedejaars. De jongens deden overigens niet onder, met bijzonder sterke prestaties van Arian Ismic (8e), Brecht Devillé (19e) en Vic Mostin (22e) in reeks 1 en minstens even mooie ereplaatsen voor Basil Bert (5e), Timo Spits (6e) en Rowan Van der Vinne (18e) bij onze vedetten uit 2008.

Bij de miniemen kwamen voor de meisjesploeg enkel Aster Pocket (19e) en Imane Gharmaoui (48e) in actie. Bij de jongens uit 2007 snelde Lucas Barra alweer autoritair naar de overwinning en mochten ook Twan Roelens (13e), Lars Vermaut (17e) en Toon Stoffels (33e) zeker tevreden zijn over hun wedstrijd. Bij de tweedejaars konden we weer genieten van de kameraadschap – en de mooie prestaties! – van onze ‘Fab Four’: Ben Vermaut (22e), Ward De Cruyenaere (23e), Jorben Van der Vinne (35e) en Ruben Barbé (39e).

Uit het meisjesteam van afstandscoach Sofie waren cadet Ayco Witterzeel (32e) en scholier Yana Pauwelyn (12e) naar Grimbergen afgezakt. Bij de scholieren jongens wist Nick Vereertbrugghen zich net in de top 10 te plaatsen, werd Tommy De Greef na een gemiste start toch nog knap 14e en kwam Robin Ecker als 25e  over de streep.

OOK MASTERS WEER TALRIJK VAN DE PARTIJ

In de korte cross bij de heren wist Jannes Broigniez, aanvankelijk wat teruggeslagen na een erg tumultueuze start, zich op pure adrenaline terug te knokken tot een mooie 9estek (2ejunior) en finishte ploegmaat Jonas Baut als 26e.

Een andere junior uit ‘Team Sofie’, Sen Van Poucke, koos voor de (langere) wedstrijd voor junioren en masters, een race over 6380 meter. Yves Buelinckx (26e) toonde zich hier de snelste OEH’er, voor Sam Moureau (30e), Sen Van Poucke (32e), David Den Houdijker (43e), Kurt Swalens (50e), Jeroen De Greef (53e), Bart Loubers (62e), Gunter Basteleus (63e), Geert Schoonheydt (67e) en Bart Pierreux (72e).

Tot slot vermelden we zeker nog de prachtige prestaties van onze M50-dames Christine Landsheere (9e), Anne-Marie Vastesaeger (13e) en Hilda-Ann Foster (20e), alsook de ronduit schitterende 7e plaats van Bruno Kestermont in de categorie M50 heren.

Verslag: Jan