NET GEEN 10 TITELS VOOR OEH

Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar trok een eerder kleine – maar uiterst fijne! – delegatie OEH-atleten naar de Topsporthal in Gent voor de allereerste belangrijke afspraak van 2019: het PK Indoor. Een succesvolle eerste ‘werkdag’, want onze club is alweer 8 provinciale kampioenen rijker. Slechts twéé centimeter scheelde het, of enkele honderdsten van een seconde voor wie elders gaat kijken, of we waren met tien titels huiswaarts gekeerd…


Geen kampioenenschildjes, maar wel drie erg knappe podiumplaatsen voor onze cadettenploeg. Zo blijft Ingmar Vyncke mooi vorderingen boeken in het polsstokspringen: een nieuw PR van 2m40 bleek goed voor de zilveren medaille. Bij de meisjes was er ook al zilver voor La-My Loenders op de 200m en brons voor Lene Barbé in het verspringen. Ook La-My (4e) en Héloïse Loiseau (6e) – heel blij met haar nieuw PR van 4m12 – kwamen in actie bij het verspringen. Op de 60m bleek de 9”05 van Ellen Seghers helaas niet snel genoeg voor een plekje in de finale en ook op de 60m horden kwamen noch Ellen, noch Héloïse in de buurt van een podiumplaats.

Bij de scholieren waren vooral de twee aanwezige meisjes blijkbaar erg tuk op eremetaal. My-Liên Loenders kroonde zich tot provinciaal kampioene op de 400m, terwijl Ines Gbedassi naar een 2e  plaats snelde op de 200m. Bij de jongens pakte ook polsstokspringer Maarten De Bruycker zilver, met een sprong over 3m50. Spurter Milan Degrève wilde op de 200m graag zijn gram halen na zijn diskwalificatie (valse start) op de 60m eerder op de dag, maar eindigde met een 4e  plaats jammer genoeg net naast het podium. Datzelfde lot was ook weggelegd voor Adrien Loiseau in het verspringen. Op de 60m horden liet Adrien de 5e  tijd van Vlaams-Brabant noteren.

Bij de junioren heren werd Maxime De Neys provinciaal kampioen op de 60m en kwam verspringer Rowan Degrève (5m99, 2e) slechts 2 luttele centimeters te kort voor goud. Meer titels volgden wel bij de dames, met een 1e  plek voor Febe Ameys in het verspringen en de machtige ‘spurtdubbel’ (60m en 200m) van Esther Van De Roy, die op het podium overigens telkens het gezelschap kreeg van ploeggenote Dora De Haseleer (zilver op de 60m, brons op de 200m). Merel Bras viel net buiten de prijzen op de 60m en ook Leila Benamor eindigde op diezelfde ‘ongelukkige’ 4e  plaats op de 200m.

Bij de senioren verloopt de comeback van sprinter Jitse Mievis, een tijdje out geweest met een hardnekkige peesblessure, blijkbaar voorspoedig: ook hij haalde de ‘spurtdubbel’ binnen en kan dus twee kampioenenschildjes toevoegen aan de collectie. Tuur Bras mocht na de 60m mee het podium op om een zilveren medaille in ontvangst te nemen. Wouter Mommaert pakte de vierde stek op de 1500m. Provinciale titels waren er verder nog voor Bram Ghuys– helaas (nog) geen limiet voor het EK Indoor in Glasgow – in het hoogspringen. Daan Van Diest pakte zilver op de 800m.

Onze damesploeg deed daar nog wat mooie ereplaatsen bovenop. Vanessa Sterckendries werd 2e  bij het kogelstoten, terwijl Marilyn Alabiso (zilver op de 60m, brons op de 200m) en Kjenta Schets (zilver op de 200m, 4e  plaats op de 60m) onze clubkleuren lieten schitteren in de sprintnummers. Op de 400m tenslotte pakte Robin Degrève erg knap zilver en liep Emmy Viaene naar de 5e  snelste tijd van Vlaams-Brabant.

Verslag: Jan