KENNY DENEYER WINT KORTE CROSS

Tussen alle Warmathons, eindejaarscorrida’s en kerstfeestjes in, stond afgelopen weekend ook de ACP-cross op het programma. Niet langer in Lennik, maar op een nieuwe locatie in Gooik. De veldloop van AC Pajottenland is traditioneel een vaste afspraak op de winterkalenders van zowat alle trainingsgroepen binnen onze club. Een zestigtal OEH’ers trotseerden zondag dan ook regen en modder – écht cross-weer dus – om de kerstvakantie op een sportieve manier in te zetten…


Modder, slijk, blubber… Of het nu in Lennik was, of afgelopen zondag op de nieuwe omloop in Gooik, ACP lijkt wel een patent te hebben op zware, ‘vettige’ crossen. Nadat een handvol G-sporters en een bonte bende kangoeroes het nieuwe parcours hadden ‘gedoopt’, kwamen de benjamins in actie. Bij de meisjes uit 2011 stonden zes clubgenoten aan de start: Alexia De Clippel (7e), Talle Verschelden (21e), Katrijn Devillé (22e), Tine Goossens (25e), Maryam Gharmaoui (32e) en Amber Van Laethem (36e). In reeks 2 werd OEH vertegenwoordigd door Yade Witterzeel, die met een puike 3e  plaats alweer een medaille kon toevoegen aan haar reeds indrukwekkende collectie. Ook de benjamins jongens deden het prima, met in reeks 1 mooie prestaties van Lenn Vandersteen (7e), Tuur Wieleman (10e), Alec Lensen (25e) en Jetse Pickaert (27e). Bij de tweedejaars mocht er met Lenny Barra (3e) opnieuw een OEH’er het podium op. Ook Loïc Roubertie (5e), Ward Maillard (9e), Julien Bogaert (30e) en Mats Baggerman (37e) deden het voortreffelijk. 

Zoveelste zege voor Lucas Barra

Bij de pupillen moest Dinha Moyeya (21e  in reeks 2) in haar eentje voor de ‘OEH girl power’ zorgen. Gelukkig hadden we bij de jongens wat meer clubgenoten aan de start. Arian Ismic (4e), Brecht Devillé (13e), Lander Steenhouwer (14e) en Jasper Goossens (22e) liepen een sterke wedstrijd in reeks 1. Ook bij de jongens uit het geboortejaar 2008 zat er helaas net geen podiumplaats in: Timo Spits kwam als 4e  over de streep, Rowan Van der Vinne (11e) en Nathan Dupont (12e) finishten juist buiten de top 10.

Van onze miniemenploeg presteerde Aster Pocket (11e) alweer sterk bij de meisjes uit 2007, net als haar teamgenootjes Norah Meere (29e) en Imane Gharmaoui (36e) overigens. Jana Steenhouwer werd mooi 14e  in reeks 2. Bij de jongens viel er vervolgens alweer weinig te beginnen tegen de supervorm waarin Lucas Barra momenteel verkeert. Lucas liep opnieuw een slimme race, één enkele versnelling in de slotronde volstond om zijn zoveelste zege van deze winter binnen te halen. Toon Stoffels werd even later erg mooi 10e, Rudy Smismans eindigde op de 23e  plek. In reeks 2 waren Ward De Cruyenaere (17e), Jorben Van der Vinne (22e) en Ruben Barbé (27e) alweer trouw van de partij. 

Podium voor Kenny, Jonathan en Pieter, Jannes beste junior

Ook een tiental cadetten en scholieren uit de trainingsgroep van afstandscoach Sofie hadden ‘lange pinnekes’ gestoken voor enkele rondjes ploeteren door de Gooikse modder. Bij de cadetten meisjes werd OEH vertegenwoordigd door Lene Barbé (19e), Helena Huysman (20e) en Ayco Witterzeel (24e). Bij de jongens kregen we twee clubgenoten aan de start: Ingmar Vyncke (23e) en Jordi De Greef (27e). Bij de scholieren zorgden Yana Pauwelyn (8e), Alexia Fanna (12e) en Elin Vyncke (14e) voor de ‘female touch’, terwijl Tommy De Greef (8e) en Brent Siccama (15e) garant stonden voor de mannelijke inbreng.

De mooiste momenten van glorie voor OEH volgden in de korte cross (2950m) bij de heren. Kenny Deneyer toonde zich de allerbeste van het pak en mocht het hoogste podiumtrapje op, ploegmaat Jonathan Goedefroot werd erg knap 3e. Ook sterk was de 13e plaats van Jannes Broigniez, die zo de snelste junior van de wedstrijd werd. Een andere OEH-junior, Jonas Baut, finishte op de 28e  stek. In de hoofdwedstrijd over een afstand van 8000 meter wist ook Pieter Debognies (3e) een podiumplaats te bemachtigen, Wouter Mommaertkwam in diezelfde race als 9e  over de streep.

En ‘last but not least’ ook nog gepaste aandacht voor een alweer mooi delegatie masters die eens te meer die kenmerkende OEH-kameraadschap uitstraalde in Gooik, met Christine Landsheere (35e), Anne-Marie Vastesaeger (42e), Ewa Krol (44e) en Gerda Mertens (45e) bij de dames en Yves Buelinckx (16e), Sam Moureau (31e), Bruno Kestermont (39e), Kurt Swalens (41e), Jeroen De Greef (46e), Gunter Basteleus (52e) en Bart Pierreux (53e) bij de heren.

Dank aan Jan voor het verslag !