Nieuws

"Nieuwe versoepeling: groepstraining per discipline mogelijk"

Beste leden van de OEH-familie,

Afgelopen woensdag kwam de Nationale Veiligheidsraad nogmaals bijeen. Opnieuw werd er beslist om de corona-maatregelen wat te versoepelen en zo alweer een beetje meer vrijheid te schenken aan ons allemaal.

Voor onze atletiekclub betekent dit concreet dat we, vanaf maandag 18 mei, trainingsgroepen van 19 personen + 1 trainer kunnen vormen. Het blijft echter noodzakelijk om de afstand van 1,5 meter tussen alle deelnemers te bewaren en alle maatregelen op het vlak van ontsmetting en hygiëne te respecteren.

Spijtig genoeg kunnen we met deze versoepeling nog niet iedereen toelaten de atletiektrainingen te hernemen.

“Toch even naar structuur moeten zoeken”

Atletiek in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: ook al zijn sommige maatregelen sinds Fase 1A van de exit-strategie al wat versoepeld, toch blijft ons (atletiek)leven nog steeds bepaald - en beperkt - door Covid-19. Ook onze OEH-toppers en de beloftevolle atleten van onze club moeten zich noodgedwongen aanpassen. Nog steeds verdwijnen er wedstrijden en competities van de kalender, zodat plannen, doelen en trainingsschema’s telkens moeten worden bijgesteld. In de rubriek ‘QUARANTRAINING’ polsen we hoe onze atleten omgaan met deze ongewone situatie. Next up: Thomas De Bock.

 

We trainen weer!

Eerder deze week konden we met plezier melden dat onze piste in Huizingen vanaf maandag 4 mei opnieuw mocht worden opengesteld voor atletiektrainingen, zij het in beperkte mate en onder zeer strikte voorwaarden.

De eerste mini-groepjes wedstrijdatleten hebben intussen de trainingen hervat. We hebben al kunnen vaststellen dat iedereen zich prima aan het speciale 'corona-reglement' houdt.

Als club hebben we alles in het werk gesteld om onze atleten en hun trainers in de best mogelijke en tegelijk ook veilige omstandigheden te laten werken. Hopelijk mogen we binnenkort AL onze leden weer verwelkomen op de piste!

 

 

 

VAL annuleert alle wedstrijden tot eind juli

De Nationale Veiligheidsraad heeft woensdagnamiddag beslist dat alle sportcompetities verboden blijven tot en met 31 juli 2020. Logisch gevolg is dat ook de Vlaamse Atletiekliga geen andere keuze heeft dan alle wedstrijden en meetings tot en met 31 juli af te gelasten. Daardoor verdwijnen onder meer de Flanders Cup-meetings van Kortrijk, Ninove en Leuven van de kalender. Eerder waren ook al de manches in Lokeren, Lier, Oordegem en de IFAM Outdoor gesneuveld.

Of onze eigen Allonsius Sport Flanders Cup-meeting in Huizingen - op zaterdag 1 augustus 2020 - kan plaatsvinden, is nog onzeker. Vlaams minister-president Jan Jambon benadrukte na de Veiligheidsraad dat de voorlopige 'einddatum' van 31 juli niet automatisch betekent dat sportwedstrijden vanaf 1 augustus wel opnieuw zullen kunnen doorgaan. Een beslissing over wat na 31 juli eventueel wel weer mag, zal pas later genomen worden. Ook wat trainingen betreft, kwam er deze woensdag geen update. Voorlopig wordt de huidige, strikte regeling dus aangehouden.

"Voorzichtige heropstart vanaf 4 mei"

Beste leden van de OEH-familie,

Vorige week vrijdag besliste de Nationale Veiligheidsraad om de maatregelen op het vlak van sport te versoepelen. Er werd daarbij zelfs het woord 'atletiek' gebruikt!

Onmiddellijk schoot de club in actie en onderzochten we wat dit voor onze atleten en hun trainingen kon betekenen.

Na grondige analyse van de teksten en hun interpretaties, blijkt de 'versoepeling' uiteindelijk zeer beperkt te zijn.

Maar omdat onze atleten ons nauw aan het hart liggen, hebben we het onderste uit de kan gehaald om hen binnen de geboden mogelijkheden toch opnieuw te laten proeven van de piste.

We kunnen echter nog niet iedereen tevreden stellen. De voorwaarden om toch te kunnen trainen zijn immers zo streng, dat we vanuit de club helaas verplicht zijn om moeilijke keuzes te maken. We hebben ervoor geopteerd om, in deze fase van de exit-strategie, vanaf 4 mei te starten met trainingen voor wedstrijdatleten die cadet of ouder zijn. Zij moeten zich wel houden aan allerhande regeltjes inzake afstand, hygiëne, gebruik en ontsmetten van materiaal, enz. De betrokken atleten zullen via hun trainers gecontacteerd worden.

Van zodra de overheidsmaatregelen ons toelaten om meer atleten te laten trainen, zullen we meteen alles in het werk stellen om zo veel mogelijk leden opnieuw naar de piste uit te nodigen. Dat is beloofd!

Intussen dank ik iedereen die de corona-richtlijnen mooi heeft opgevolgd. Dankzij hen kunnen we nu opnieuw een beetje meer sporten en zullen we in de - hopelijk nabije -  toekomst de draad weer helemaal kunnen opnemen en elkaar terugzien op en rond onze geliefde atletiekpiste in het Provinciaal Domein te Huizingen.

Blijf tot dan gezond en wel, en blijf vooral met elkaar contact houden via alle mogelijke technische middelen. 'Uit het oog, uit het hart' mag bij OEH geen realiteit zijn. Blijf dus zeker ook nog jullie trainingsfoto's insturen (via run@oeh.be) zodat we elkaar via deze website kunnen blijven 'zien'.

Groetjes en hopelijk tot zeer binnenkort, want ik mis jullie allemaal!

 

Jean-Pierre

Geen OEH-barbecue eind mei

Het Covid 19-virus blijft ons dagelijks leven en bijgevolg ook de werking van onze geliefde club danig overhoop gooien. Als gevolg van de huidige coronacrisis en de bijhorende overheidsmaatregelen, ziet het Feestbestuur van OEH zich genoodzaakt om de jaarlijkse OEH-barbecue - gepland op 23 mei 2020 - te annuleren. Alweer een beslissing die met pijn in het hart moet worden genomen.

Van zodra het weer mag en kan, hoopt het OEH-feestbestuur u allen opnieuw te mogen verwelkomen in onze clubtent 't Olympicske voor een lekker drankje en een gezellige babbel. Hopelijk tot gauw!

Niet te missen

Op zoek naar loopschoenen

Beschik je nog over een bruikbaar paar loopschoenen?
Breng deze dan vanaf nu vrijdag binnen op het secretariaat van onze club.
We hebben ze namelijk nodig voor een goed doel.Atletiekkampen 2020
Wil je tijdens de vakanties actief bezig blijven? Dan zijn deze kampen een aanrader.Onze kampen zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden met leeftijd van 6 tem 13 jaar (geboortejaar 2006-2014)
zomerkamp 1 van 3/08/2020 tem 7/08/2020 
zomerkamp 2 van 24/08/2020 tem 28/08/2020 

 

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

OEH profileert zich als een familiale atletiekclub. Van jongs af aan kan je bij ons aansluiten en doorheen de verschillende fases gaan we je begeleiden in de verschillende disciplines die onder atletiek vallen. Onze jongste leden zijn 6 jaar en onze oudste leden 85. Zoals je ziet voor elke leeftijd wat wils.

Atletiek biedt kinderen een gevarieerde sportieve vrijdetijdsbesteding in winter en zomer. Tot de leeftijd van 14 jaar richten we ons op een zo breed mogelijke motorische ontwikkeling. Nadien komen de specialisaties meer aan bod want atletiek is veel meer dan lopen alleen. Ook verspringen, hoogspringen, polsstok, discus zijn maar een aantal disciplines.

Wij vinden het leuk dat jouw kind aan competitie doet, een wedstrijd is het moment om je record te breken en nog belangrijker om je te amuseren met je vrienden. Want hoewel atletiek vaak een individuele sport is hechten we veel belang aan het groepsgevoel. Samen deelnemen aan wedstrijden bevordert dit zeker.

Winnen is bij ons niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is deelnemen en je eigen persoonlijk record verbeteren. Leren omgaan met stress en vooral veel plezier maken.
OEH, de club waar je je thuis voelt!

Iedereen welkom!

 

 

© 2020, website powered by Twizzit.com